Kristillinen psykoterapia ja sielunhoitoterapia: artikkeli julkaistu!

Niin sanotut vaihtoehtoiset (psyko)terapiat ovat kiistanalainen aihe, mikä tekee niiden tutkimisesta haasteellista. Mutta nyt Diakonian tutkimus -aikakauskirjassa on julkaistu Mari Stenlundin artikkeli Kristillinen psykoterapia ja sielunhoitoterapia uskonnonvapauden ja mielenterveyttä koskevien oikeuksien näkökulmasta.

Artikkelin lähtökohtana on se tosiasia, että osa terapeuttia etsivistä ihmisistä toivoo saavansa apua (evankelikaalis-)kristillisistä lähtökohdista. Artikkelissa Stenlund pohtii yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa, mitä riskejä ja mahdollisuuksia kristilliseen psykoterapiaan ja sielunhoitoterapiaan liittyy sen kannalta, että asiakkaalla on oikeus sekä uskonnonvapauteen että mielenterveyteen. Diakonian tutkimus -aikakauskirjan numeron 2/2018 voi lukea täältä:

http://dts.fi/files/2019/01/Diakonian-tutkimus-2-2018.pdf